Продължи към съдържанието

Открий Новата Колекция Пролет/Лято '24 | Поръчай днес, получи във вторник

Как да изберем името на бебето: Полезни съвети и идеи

Как да изберем името на бебето: Полезни съвети и идеи

Изборът на име за новороденото е едно от най-вълнуващите и отговорни решения, които родителите трябва да вземат. Името ще присъства през целия живот на детето, затова е важно да изберете това, което е подходящо и специално. Ето няколко съвета, които да ви помогнат в този процес:

Значението на името
Разгледайте значението на различните имена, които ви харесват. Някои родители избират имена, които носят определено значение или символика, която е важна за тях.

Традиции и наследство
Разгледайте семейната си история и традиции. Може би искате да дадете на детето името на баба или дядо, или име, отличително за вашия род. Също така можете да кръстите бебето си с име, започващо с буквата на името на ваш роднина.

Произношение и правопис
Мислете за това как името се произнася и пише. Може би е добре да избягвате имена, които могат лесно да бъдат объркани или изговорени погрешно.

Съчетание с фамилията
Пробвайте различни комбинации с фамилията ви. Някои имена звучат чудесно с определени фамилии, докато други може да не са толкова хармонични.

Уникалност
Ако искате вашето дете да има уникално име, избягвайте най-популярните имена за годината. Въпреки това, уверете се, че уникалното име, което избирате, е лесно за произношение и правопис.

Съгласни ли сте с партньора си за името на бебето?
Достатъчно трудно е да намерите име, което харесвате... да не говорим за такова, което вие и вашият партньор обичате. Но е важно да сте на едно и също мнение, когато става въпрос за името на най-новия член на семейството ви. Ако имате проблеми с вземането на решение, помислете за компромис: единият родител може да назове първото бебе, а след това другият да избере името на второто ви дете.

Мнение на близките
Ако чувствате, че не можете да се справите сами, споделете предпочитаните от вас имена с близки и приятели. Те може да ви предложат нови идеи или да ви помогнат да отпаднете някои от списъка.

Бихте ли искали името, което избирате?
Поставете се на мястото на вашето бъдещо бебе! Запомнете: Вие давате име на вашето малко дете за целия му живот... бихте ли искали името, което избирате?

Интуиция
Накрая, слушайте сърцето си. Понякога просто "чувствате", че дадено име е правилното за вашето дете.

Изборът на име за бебето може да бъде предизвикателство, но също така е и вълнуващ процес на откриване. Независимо дали избирате традиционно или уникално име, най-важното е то да отговаря на вашите чувства и желания за бъдещето на вашето дете.

Затвори (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Търси

Количка