Продължи към съдържанието

Открий Новата Колекция Пролет/Лято '24 | Поръчай днес, получи във вторник

традиции за познаване пола на бебето

Поверия как да познаем пола на бебето

В очакването на нов член на семейството, много родители са нетърпеливи да научат пола на бебето. През вековете хората са измисляли различни методи, за да предсказват дали ще имат момче или момиче. Въпреки че днес имаме научни методи, много от тези стари традиции продължават да бъдат популярни и забавни.

Формата на корема
В много култури се вярва, че формата на корема на бременната жена може да покаже пола на бебето. Вярва се, че ако коремът е висок и остър, то се очаква момче, а ако е нисък и широк, се очаква момиче.

Симптоми на бременността
Някои вярват, че различните симптоми на бременността могат да предскажат пола на бебето. Например, ако бременната жена има много силно утринно гадене, тя очаква момиче.

Поведението на децата в семейството
Според някои традиции, ако по-големите деца в семейството са добри и послушни по време на бременността, очаква се момиче. Ако са непослушни, очаква се момче.

Методът с обецата
Този метод изисква обеца да се върти над корема на бременната жена. Ако обецата се върти в кръг, това предсказва момче, а ако се движи напред-назад, предсказва момиче.

Китайският лунен календар
От векове този древен метод се използва в Китай. Той базира своите предсказания на възрастта на майката и месеца, в който е заченато бебето. Въпреки че няма научно доказана точност, много хора го използват за забавление. 

Натиснете тук, за да изпробвате китайския лунен календар

Докато много от тези методи и традиции са забавни и интересни, най-точният начин да разберете пола на бебето е като се доверите на медицината. А когато знаете пола на бебето, може би е дошло време да изберете и името му.

Вижте нашите съвети при избор на име

Или, ако планирате парти за разкриване на пола, ето някои идеи, които да ви помогнат с организацията и да си прекарате забавно

Затвори (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Търси

Количка