Продължи към съдържанието

Открий Новата Колекция Пролет/Лято '24 | Поръчай днес, получи във вторник

4 полезни съвета за бъдещи майки

4 полезни съвета за бъдещи майки

Вие оказвате влияние върху развитието на бебето още преди то да се роди! Начинът на живот, хранителните навици, здравословното ви състояние и дори часовете сън..всичко това влияе върху мозъка и тялото на растящото бебе.

За пълноценното развитие на Вашето бебе е необходимо да поддържате оптимално здравословно състояние. Ето как да го постигнете.

1. Бъдете физически активни
Физическата активност по време на бременността спомага за поддържане на теглото ви. Движението помага да се освободите от среса, подобрява циркулацията, подобрява настроението и допринася за добрия сън. Важно е правилно планиране на физическите ви дейности – разходки, плуване, пилатес и йога за бременни. Напълно неподходящи са футбол и баскетбол.Спортуването на открито при високи температури не е подходящо за Вас. Трябва да прекратите тренировката, ако почувствате замайване, напрежение, липса на въздух и болки в тялото.

2. Хранете се правилно
Препоръчително е за бременните жени да приемат 1800 калории през първия триместър, 2200 през втория триместър и 2400 през третия (в зависимост от теглото на жената и съветите на наблюдаващия лекар). Здравословната балансирана диета също е изключително важна, за да сте сигурни, че приемате достатъчно от необходимите витамини и минерали за развитието на вашето бебето.
Избягването на алкохол, кофеин, забранени вещества и противопоказни медикаменти / лекарства, които не се препоръчват за бременни жени/, също е един от важните фактори.

3. Прибавете нужните хранителни добавки
Хранителните добавки не са заместител на балансираното хранене. Те могат да помогнат, ако се притеснявате, че не се храните добре или сутрешното гадене пречи на нормалното ви хранене.
Набавянето на всички необходими хранителни вещества и приемът на правилните хранителни добавки е важен за оптималното здравословно състояние и на двамата.
Уверете се, че вашата добавка съдържа поне 400 mcg фолиева киселина. Тя ви е необходима още докато правите опити за бебе и ще ви бъде необходима през цялата бременност, както и докато кърмите. Фолиевата киселина е изключително важна за формирането на тъканите и за предотвратяване на риска от развиване на дефекти в невралната тръба на плода.
Омега-3 мастните киселини са друг, изключително важен фактор, когато избираме хранителна добавка.

4. Избягвайте определени храни  
Избягвайте недопечено месо, особено колбаси или кайма. Приготвяйте месото старателно, за да няма следи от розово и от кръв.
Избягвайте непастьоризираното мляко и млечни продукти. Избягвайте меки сирена, като бри, камамбер и други с подобна кора, включително козе сирене. Важно е всички яйца, които ядете, да се приготвят, докато жълтъците и белтъците станат твърди докрай.
Консумирайте риба, но избягвайте месо от акула и риба меч, тъй като те имат високи нива на живак, които могат да повлияят на нервната система на вашето бебе.

Ако статията ви е била полезна, вижте втора част ТУК

Затвори (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Търси

Количка