Продължи към съдържанието
4 препоръки за по-лека бременност

4 препоръки за по-лека бременност

1. Ограничете някои домакински дейности

За една бременна не е препоръчително да се заеме с почистване със силни препарати, тъй като излага себе си, а и бебето на различни химикали. Още повече, ако се налага да вдига и премества тежки мебели и уреди

2. Почивайте си активно

Умората, която изпитвате през първите няколко месеца, се дължи на високите нива на хормони на бременността, циркулиращи в тялото ви. Това е начинът на тялото ви да ви каже да забавите темпото.
Много бъдещи майки търсят положителни дейности за облекчаване на стреса, като йога, медитация, посещение на „училища за бременни“ и други.

3. Редовно посещавайте акушер-гинеколога, който наблюдава и проследява бременността Ви

 Проследяването на бременността в много страни се осъществява от общопрактикуващия лекар. В България бременността се проследява от специалист акушер-гинеколог. Посещавайте редовно женските консултации. Към своя наблюдаващ лекар може да отнесете своите въпроси. Той проследява как се развива вашата бъдеща рожба, както и вашето състояние. С него можете да обсъдите най-подходящия за Вас начин на раждане, да се запознаете с предимствата и недостатъците на всеки от тях.

4. Не пропускайте визитите при стоматолога

 Повишените нива на хормоните (прогестерон и естроген) могат да променят начина, по който имунната ви система реагира на бактериите, които се крият в натрупването на плака и зъбен камък, което ви прави по-податливи на заболявания на венците. Ако забележите подути, кървящи или нежни венци (гингивит), посетете зъболекаря си за почистване преди раждането.

Вижте ТУК за още полезни съвети. 

Следваща статия
Предишна статия
Back to top

Количка

Количката в момента е празна

Пазарувай сега